What's hip hop (part 3) - the DJ


Då var vi överrens om var allt började (THa Boogie down Bronx =). Block parties anordnades, DJ tog med dubbla skivspelare och sina funk hits, som han cuttade och delade in mindre breaks. På så sätt fick han ingång massorna som slängde ner på golvet och gjorde "hippa" hopp (senare känt som break dance), samtidigt som MCn (rapparen) talade i takt till funk beatsen. NI börjar fatta poängen, hur allt startade.. just det - DJ  var från början hip hopens stjärna. Så här kunde det gå till back in the 70s ;)



Nyinspelning på hur DJn fick igång massorna med sina så kallade "breaks" (ni kommer fatta snart).. damer och herrar, jag presenterar en av pionärerna DJ Grandmaster Flash






Helan den konsten som innom hiphopen kallas för turntableism har utvecklats och nuförtiden så hålls bl.a. SM och VM, där DJs tävlar bl.a. i i att mixa, scrtacha och juggla. Här får ni en kort genomgång, från DÅ till NU..






3 legender Grandmaster Flash, Kid Capri och Dj Jazzy Jeff leker lite på någon gala






Ni anar väl, Dj var ju oxo den första producenten inom hip hoppen. Tog delar utav soul och funk låtar (samples), la till lite bass och trummor, så fick vi dom första hiphop beatsen som MCn kunde rappa till. Kan gissa låtarna? ;)








Liten överkurs, om ni är intresserade. 30 min dokumentär: Klicka här för att se

... det var allt för idag. På åtreseende ;)


one love - 7th





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0